Isolatie Eesergroen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eesergroen? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering als bijv. isolatie van de gevel of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Eesergroen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie en isolatieplan. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-eesergroen-9537

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder ongedierte
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9537
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Eesergroen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eesergroen is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 900 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1825 en je bespaart al snel €250 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Eesergroen kost gemiddeld €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het rendement is al snel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is plusminus €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eesergroen (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Eesergroen isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 p/jaar. Hieronder tref je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Eesergroen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4200)
€885
(€6450)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€255
(€2300)
€380
(€2950)
Spouwmuur€220
(€875)
€470
(€2550)
€840
(€3550)
HR++ glas€235
(€2925)
€260
(€4300)
€400
(€4700)
isolatie eesergroen 9537

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Eesergroen?

Waarom mijn woning in Eesergroen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Eesergroen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Eesergroen. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Eesergroen wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eesergroen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Eesergroen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen