Isolatie Exloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Exloo? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Exloo. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als schuimstrips en koudeval. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-exloo-7875

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7875
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand achterhaal jij de populairste methodes om een woning in Exloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Exloo is interessant (rond de € 910 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €290 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Exloo kost je zo’n €4450. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Daarmee bespaar je pakweg €990 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende vaak toegepaste oplossingen. Hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Exloo (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Exloo isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. De besparing komt neer op €1000 p/jaar. Op deze pagina vind je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Exloo. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€845
(€6450)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€205
(€2550)
€375
(€2900)
Spouwmuur€370
(€1025)
€720
(€2800)
€880
(€3025)
HR++ glas€240
(€2650)
€275
(€4050)
€425
(€4425)
isolatie exloo 7875

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Exloo?

Waarom mijn woning in Exloo isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat bespaart tot €240 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna check je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Exloo een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Exloo. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Exloo wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Exloo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Exloo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen