Isolatie Nieuw-Buinen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuw-Buinen? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Nieuw-Buinen. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en ventilatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuw-buinen-9521

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere woningwaarde

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9521
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de populairste onderdelen om je woning in Nieuw-Buinen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Buinen kan erg voordelig (vanaf € 800 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1900 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Buinen kost om en nabij de €4600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Het rendement is al snel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Je profiteert van ong. €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we allerlei rendabele mogelijkheden. Hierna praten we over de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuw-Buinen (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Woning Nieuw-Buinen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per 12 maanden. Hieronder komen we met de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw-Buinen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€735
(€6250)
€960
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€290
(€2150)
€365
(€3050)
Spouwmuur€280
(€800)
€560
(€1925)
€905
(€3625)
HR++ glas€250
(€2325)
€270
(€3750)
€385
(€5375)
isolatie nieuw-buinen 9521

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Nieuw-Buinen?

Waarom mijn woning in Nieuw-Buinen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of NLE, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, waarbij u een besparing realiseert van €265 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Mede door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Nieuw-Buinen een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Buinen. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Nieuw-Buinen wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Nieuw-Buinen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Nieuw-Buinen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen