Isolatie Ees

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ees? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen als HR++ glas en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Ees. Denk aan zaken als de garage isoleren en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ees-9536

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Brandbeschermend
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9536
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref je de meest toegepaste onderdelen om je woning in Ees te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ees is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 970 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1675 en het resultaat is zo’n €280 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ees kost zo’n €4800. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1170. Het rendement is al snel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12300. Je profiteert van zo’n €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verschillende rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ees (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame wereld? Woning Ees isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Ees. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€775
(€4900)
€1010
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€255
(€2450)
€355
(€2900)
Spouwmuur€400
(€1525)
€700
(€2100)
€795
(€3425)
HR++ glas€220
(€2125)
€265
(€3475)
€435
(€4575)
isolatie ees 9536

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Ees?

Waarom mijn woning in Ees isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Ees een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Ees. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Ees wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Ees voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Ees. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen