Isolatie 1e Exloërmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in 1e Exloërmond? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuurisolatie of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie 1e Exloërmond. Bijvoorbeeld thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en minerale wol. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-1e-exloermond-9573

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9573
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand ontdek jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in 1e Exloërmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in 1e Exloërmond kan zeer goedkoop (al vanaf € 770 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in 1e Exloërmond kost +/- €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het rendement is circa €900 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast onderscheiden we verschillende vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in 1e Exloërmond (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een bewuste wereld? Woning 1e Exloërmond isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in 1e Exloërmond. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€755
(€7250)
€1200
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€195
(€1550)
€385
(€3450)
Spouwmuur€340
(€1125)
€470
(€2100)
€945
(€3175)
HR++ glas€190
(€2700)
€295
(€4050)
€440
(€5200)
isolatie 1e-exloermond 9573

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in 1e Exloërmond?

Waarom mijn woning in 1e Exloërmond isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, waarbij u een besparing realiseert van €280, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Borger-Odoorn

Door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in 1e Exloërmond een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.borger-odoorn.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Borger-Odoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in 1e Exloërmond. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan 1e Exloërmond wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in 1e Exloërmond voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in 1e Exloërmond. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen