Isolatie Wittelte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wittelte? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de binnengevel en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Wittelte. We staan stil bij topics als vliering isoleren en schijntocht. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wittelte-7986

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7986
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje zie je de populairste stappen om een woning in Wittelte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wittelte is aantrekkelijk (al vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wittelte kost +/- €5800. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Dit levert op ongeveer €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog een aantal rendabele opties. Hieronder bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wittelte (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Woning Wittelte isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Op deze pagina tref je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wittelte. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3150)
€635
(€4700)
€1000
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€230
(€1700)
€325
(€3600)
Spouwmuur€275
(€1075)
€620
(€2500)
€895
(€3400)
HR++ glas€190
(€2750)
€270
(€3725)
€425
(€4825)
isolatie wittelte 7986

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wittelte?

Waarom mijn woning in Wittelte isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, dat betekent een winst van 315 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder check je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Wittelte een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wittelte. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wittelte wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Wittelte voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wittelte. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen