Isolatie Wapserveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wapserveen? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van de spouw en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Wapserveen. We zoomen in op zaken als isolatie van de kruipruimte en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wapserveen-8351

 • Een flink lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Minder impact op het milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8351
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal je de meest toegepaste stappen om een woning in Wapserveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wapserveen kan erg voordelig (om en nabij de € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €295 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1700 en het resultaat is zo’n €210 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wapserveen kost ongeveer €5450. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Daarmee bespaar je zo’n €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er meerdere alternatieve vormen. Hieronder beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wapserveen (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een groenere samenleving? Woning Wapserveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 p/jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Wapserveen. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€805
(€6650)
€1040
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€195
(€2500)
€385
(€3250)
Spouwmuur€275
(€850)
€650
(€2550)
€915
(€3175)
HR++ glas€225
(€2075)
€285
(€3850)
€420
(€4675)
isolatie wapserveen 8351

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wapserveen?

Waarom mijn woning in Wapserveen isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Gamma, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Wapserveen extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wapserveen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wapserveen wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Wapserveen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Wapserveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen