Isolatie Oude Willem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oude Willem? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je waardevolle informatie over isolatie Oude Willem. Dit kan gaan om onderwerpen als schuin dak isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oude-willem-8439

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Aangenamer wonen
 • Kies voor een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8439
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Oude Willem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oude Willem kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 770 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1875 en het rendement ligt op zo’n €195 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oude Willem kost +/- €5150. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12300. Je profiteert van om en nabij €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oude Willem (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste maatschappij? Woning Oude Willem isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Op deze website ontdek je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oude Willem. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4200)
€675
(€5000)
€1190
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€180
(€2400)
€375
(€3150)
Spouwmuur€350
(€1000)
€420
(€2050)
€855
(€3000)
HR++ glas€200
(€2475)
€285
(€4100)
€360
(€5375)
isolatie oude-willem 8439

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Oude Willem?

Waarom mijn woning in Oude Willem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en besparen tot €330 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oude Willem een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor opties in maart 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oude Willem. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Oude Willem wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oude Willem voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Oude Willem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen