Isolatie Havelte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Havelte? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Havelte. We zoomen in op vraagstukken over muren isoleren en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-havelte-7971

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7971
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal je de populairste methodes om jullie woning in Havelte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Havelte kan zeer goedkoop beginnend bij € 970 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Havelte kost doorgaans €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12000. De winst is pakweg €830 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we meerdere alternatieve vormen. Hierna behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Havelte (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Woning Havelte isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 p/jaar. Onderstaand check je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Havelte. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€705
(€5400)
€1090
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€270
(€1650)
€320
(€3000)
Spouwmuur€375
(€1050)
€510
(€2125)
€870
(€3225)
HR++ glas€225
(€2625)
€335
(€3550)
€425
(€4675)
isolatie havelte 7971

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Havelte?

Waarom mijn woning in Havelte isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Havelte een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Havelte. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Havelte wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Havelte voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Havelte. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen