Isolatie Darp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Darp? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen als bijv. isolatie van de garage en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Darp. Je kunt denken aan items als schuin dak isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-darp-7973

 • Een structureel lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Aantrekkelijke groene lening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7973
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk je de meest populaire methodes om jouw woning in Darp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Darp kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 920 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Darp kost gemiddeld €5050. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Het rendement is al snel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11300. De winst is plusminus €870, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er nog een aantal mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Darp (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Darp isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 (jaarlijks). Hierna bekijk je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Darp. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3450)
€765
(€5950)
€1140
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€220
(€2400)
€320
(€2700)
Spouwmuur€265
(€1475)
€610
(€2250)
€945
(€3450)
HR++ glas€220
(€1875)
€300
(€4275)
€370
(€5175)
isolatie darp 7973

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Darp?

Waarom mijn woning in Darp isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Darp een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Darp. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Darp wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Darp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Darp. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen