Isolatie Havelterberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Havelterberg? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de kruipruimte of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Havelterberg. Je kunt denken aan thema’s als radiatorfolie plaatsen en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-havelterberg-7974

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Stiller in de woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7974
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand achterhaal jij de meest toegepaste acties om je woning in Havelterberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Havelterberg is goed te betalen (plusminus € 820 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Havelterberg kost gemiddeld €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het rendement is al snel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is pakweg €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we verscheidene populaire alternatieven. Hierna vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Havelterberg (maart 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Havelterberg isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per 12 maanden. Op deze pagina check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Havelterberg. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€755
(€5050)
€1240
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€215
(€1650)
€400
(€2800)
Spouwmuur€375
(€925)
€610
(€2600)
€910
(€3675)
HR++ glas€225
(€2375)
€300
(€3100)
€350
(€4475)
isolatie havelterberg 7974

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Havelterberg?

Waarom mijn woning in Havelterberg isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625, dat betekent een winst van 205 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Havelterberg extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor opties in maart 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Havelterberg. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Havelterberg wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Havelterberg voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Havelterberg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen