Isolatie Zorgvlied

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zorgvlied? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals isolatie buitenkant gevel of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie Zorgvlied. Je kunt denken aan onderwerpen als je dak isoleren en verschillende materialen. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-zorgvlied-8437

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire manieren om jouw woning in Zorgvlied te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zorgvlied kan zeer goedkoop (plusminus € 850 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1825 en je bespaart al snel €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zorgvlied kost ongeveer €5850. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Je profiteert van ongeveer €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we allerlei alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Zorgvlied (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een bewuste samenleving? Woning Zorgvlied isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zorgvlied. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€715
(€5600)
€1100
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€235
(€2050)
€300
(€3600)
Spouwmuur€325
(€800)
€510
(€2300)
€840
(€3375)
HR++ glas€215
(€2000)
€265
(€4075)
€375
(€4600)
isolatie zorgvlied 8437

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zorgvlied?

Waarom mijn woning in Zorgvlied isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, waarbij u een besparing realiseert van €230, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Praxis, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Met behulp van een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Zorgvlied een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zorgvlied. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met ons stappenplan creëer je een isolatieplan Zorgvlied wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Zorgvlied voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Zorgvlied. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen