Isolatie Wapse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wapse? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Wapse. We zoomen in op zaken als dakisolatie en spouwanker. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wapse-7983

 • Besparen op energienota
 • Een optimale leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Een warmere én stillere woning
 • Toekomstbestendig

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7983
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Wapse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wapse is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 900 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €235 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1975 en het resultaat is zo’n €280 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wapse kost gemiddeld €5250. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13100. De winst is om en nabij €910 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er nog een aantal rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Wapse (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende toekomst? Woning Wapse isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar. Hierna ontdek je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wapse. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€825
(€6850)
€1030
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€170
(€2550)
€355
(€3250)
Spouwmuur€200
(€950)
€720
(€2450)
€825
(€3600)
HR++ glas€215
(€2100)
€290
(€4275)
€440
(€5250)
isolatie wapse 7983

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wapse?

Waarom mijn woning in Wapse isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250, dat betekent een winst van 240, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Wapse een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wapse. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Wapse wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wapse voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Wapse. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen