Isolatie Geeuwenbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Geeuwenbrug? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als spouwmuren isoleren of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Geeuwenbrug. We bespreken thema’s als gevelisolatie en spouwanker. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-geeuwenbrug-7985

 • Besparen op energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7985
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Geeuwenbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Geeuwenbrug kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 730 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Geeuwenbrug kost gemiddeld €4550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1030. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Het rendement is plusminus €950 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog meer interessante alternatieven. Hierna behandelen we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Geeuwenbrug (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Geeuwenbrug isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina tref je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Geeuwenbrug. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€845
(€6600)
€1020
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€170
(€2650)
€365
(€3100)
Spouwmuur€400
(€1400)
€620
(€2600)
€905
(€3625)
HR++ glas€215
(€2850)
€280
(€3700)
€370
(€4500)
isolatie geeuwenbrug 7985

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Geeuwenbrug?

Waarom mijn woning in Geeuwenbrug isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, dat betekent een winst van 345 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20% van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Geeuwenbrug een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Geeuwenbrug. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Geeuwenbrug wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Geeuwenbrug voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Geeuwenbrug. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen