Isolatie Doldersum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Doldersum? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als isolatie van de kruipruimte en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Doldersum. Je leest uitvoerig over zaken als de vloer isoleren en cellulose isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-doldersum-8386

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder geluid van buiten
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8386
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Doldersum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Doldersum is interessant (al vanaf +/- € 790 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €260 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Doldersum kost doorgaans €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Daarmee bespaar je pakweg €950 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er diverse populaire opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Doldersum (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere toekomst? Woning Doldersum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Doldersum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€695
(€6250)
€1020
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€230
(€1900)
€320
(€2750)
Spouwmuur€210
(€925)
€510
(€2225)
€815
(€3500)
HR++ glas€210
(€2675)
€330
(€3900)
€430
(€4800)
isolatie doldersum 8386

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Doldersum?

Waarom mijn woning in Doldersum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en dat bespaart tot €225 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Doldersum een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Doldersum. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Doldersum wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Doldersum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Doldersum. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen