Isolatie Wateren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wateren? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de gevel en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Wateren. We gaan aan de slag met zaken als plat dak isoleren en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wateren-8438

 • Lagere maandlasten
 • Geen vochtproblemen
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder last van ongedierte
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8438
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de populairste toepassingen om jullie woning in Wateren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wateren is aantrekkelijk (ongeveer € 950 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1850 en het resultaat is zo’n €225 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wateren kost plusminus €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is ongeveer €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we allerlei interessante oplossingen. Hieronder vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wateren (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Wateren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. Dat komt neer op €1075 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wateren. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4050)
€675
(€7450)
€1000
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€175
(€1850)
€355
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1200)
€500
(€2525)
€900
(€3275)
HR++ glas€230
(€2750)
€265
(€3250)
€430
(€5325)
isolatie wateren 8438

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wateren?

Waarom mijn woning in Wateren isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Wateren extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wateren. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Wateren wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Wateren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wateren. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen