Isolatie Wilhelminaoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wilhelminaoord? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. isolatie van de gevel en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Wilhelminaoord. Je komt meer te weten over vraagstukken over HR++ glas en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-wilhelminaoord-8384

 • Structureel lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder storende geluiden
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8384
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Wilhelminaoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wilhelminaoord is aantrekkelijk (plusminus € 800 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1900 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wilhelminaoord kost plusminus €4950. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is grofweg €960, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verschillende populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Wilhelminaoord (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Wilhelminaoord isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat komt neer op €1200 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wilhelminaoord. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€615
(€6000)
€940
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€200
(€2600)
€325
(€3200)
Spouwmuur€240
(€1250)
€600
(€2725)
€810
(€3150)
HR++ glas€205
(€2975)
€285
(€3575)
€410
(€5325)
isolatie wilhelminaoord 8384

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wilhelminaoord?

Waarom mijn woning in Wilhelminaoord isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en dat bespaart tot €340 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Karwei, Hornbach, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door gebruik te maken van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wilhelminaoord een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Wilhelminaoord. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Wilhelminaoord wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Wilhelminaoord voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Wilhelminaoord. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen