Isolatie Diever

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Diever? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over isolatie Diever. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de spouw en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-diever-7981

 • Lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Een warmere én stillere woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref je de interessantste methodes om een woning in Diever te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Diever kan zeer goedkoop (al vanaf € 870 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1900 en de besparing loopt op tot €270 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Diever kost om en nabij de €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12900. De winst is plusminus €930 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei alternatieve opties. In onderstaande tekst benoemen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Diever (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere toekomst? Woning Diever isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Diever. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€655
(€4600)
€1230
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€200
(€1650)
€380
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1500)
€750
(€2775)
€900
(€3475)
HR++ glas€215
(€2750)
€280
(€4075)
€375
(€4775)
isolatie diever 7981

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Diever?

Waarom mijn woning in Diever isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en besparen tot €275 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Via subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Diever extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Diever. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het advies hieronder creëer je een isolatieplan Diever wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Diever voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Diever. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen