Isolatie Boschoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Boschoord? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering zoals isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Boschoord. We bespreken vraagstukken over naden en kieren dichten en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-boschoord-8387

 • Lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8387
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl tref je de meest rendabele acties om jouw woning in Boschoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Boschoord is voordeling (om en nabij de € 750 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1925 en de besparing loopt op tot €255 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Boschoord kost doorgaans €5700. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is ong. €910, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog een aantal interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Boschoord (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere toekomst? Woning Boschoord isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. De besparing komt neer op €1250 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Boschoord. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3300)
€855
(€5200)
€1140
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€220
(€2350)
€370
(€2950)
Spouwmuur€175
(€1525)
€580
(€2000)
€795
(€3300)
HR++ glas€220
(€2325)
€330
(€3225)
€420
(€5025)
isolatie boschoord 8387

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Boschoord?

Waarom mijn woning in Boschoord isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750 en dat bespaart tot €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Met behulp van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Boschoord een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Boschoord. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Boschoord wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boschoord voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Boschoord. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen