Isolatie Uffelte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Uffelte? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering als bijv. isolatie van de schuur en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Uffelte. Je komt meer te weten over items als isolatie buitenkant gevel en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-uffelte-7975

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder storende geluiden
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7975
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Uffelte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Uffelte is goed te betalen (al vanaf € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €285 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €255 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, glaswol, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Uffelte kost gemiddeld €4700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Het rendement is pakweg €890 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog een aantal vaak toegepaste vormen. Hierna beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Uffelte (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Uffelte isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. Dat komt neer op €825 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de uiteindelijke kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Uffelte. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4300)
€785
(€4600)
€1160
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€175
(€2550)
€350
(€3300)
Spouwmuur€270
(€1500)
€730
(€2700)
€910
(€3350)
HR++ glas€210
(€2675)
€315
(€4300)
€425
(€4975)
isolatie uffelte 7975

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Uffelte?

Waarom mijn woning in Uffelte isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat bespaart tot €215 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Uffelte een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Uffelte. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Uffelte wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Uffelte voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Uffelte. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen