Isolatie Dwingeloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Dwingeloo? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering als je spouwmuur isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Dwingeloo. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de buitengevel en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-dwingeloo-7964

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7964
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind jij de interessantste onderdelen om je woning in Dwingeloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dwingeloo kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 750 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1675 en de besparing loopt op tot €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, icynene, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dwingeloo kost +/- €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1240. De besparing loopt op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Hiermee bespaar je grofweg €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we verscheidene interessante oplossingen. Hieronder benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Dwingeloo (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Dwingeloo isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Dwingeloo. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€845
(€6400)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€295
(€1700)
€315
(€3400)
Spouwmuur€215
(€1100)
€680
(€2725)
€815
(€3100)
HR++ glas€240
(€2150)
€290
(€3425)
€445
(€5225)
isolatie dwingeloo 7964

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Dwingeloo?

Waarom mijn woning in Dwingeloo isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Formido, Multimate, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door te profiteren van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 25 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Dwingeloo een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Dwingeloo. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Dwingeloo wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Dwingeloo voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Dwingeloo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen