Isolatie Ruinen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ruinen? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals bodemisolatie of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Ruinen. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ruinen-7963

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7963
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste methodes om jullie woning in Ruinen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ruinen kan erg voordelig (vanaf zo’n € 850 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn zo’n €1825 en het resultaat is zo’n €280 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ruinen kost plusminus €4750. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Hiermee bespaar je ong. €800 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er diverse mogelijke oplossingen. Hierna behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ruinen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Ruinen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Ruinen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3100)
€635
(€6850)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€215
(€2000)
€310
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1225)
€730
(€2525)
€840
(€3025)
HR++ glas€190
(€2100)
€325
(€4300)
€400
(€5225)
isolatie ruinen 7963

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Ruinen?

Waarom mijn woning in Ruinen isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en dat levert gemiddeld op €275 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand check je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Hornbach, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Ruinen een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ruinen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Ruinen wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ruinen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ruinen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen