Isolatie Dieverbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dieverbrug? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. de spouw isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Dieverbrug. Dit kan gaan om onderwerpen als spouwmuren isoleren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-dieverbrug-7984

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Speciale groene leningen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7984
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina vind jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Dieverbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dieverbrug kan erg voordelig (vanaf plusminus € 820 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €210 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dieverbrug kost je zo’n €5300. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11300. Het voordeel is ongeveer €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we meerdere alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Dieverbrug (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Woning Dieverbrug isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. Dat is dus al gauw €1300 p/jaar. Op deze pagina tref je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Dieverbrug. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€725
(€6250)
€1230
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€215
(€2100)
€340
(€3200)
Spouwmuur€295
(€1275)
€480
(€2275)
€930
(€3175)
HR++ glas€240
(€2650)
€290
(€4025)
€430
(€5400)
isolatie dieverbrug 7984

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Dieverbrug?

Waarom mijn woning in Dieverbrug isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en besparen tot €200 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Karwei, Formido, Multimate, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Mede door een subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Dieverbrug een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Dieverbrug. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Dieverbrug wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Dieverbrug voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Dieverbrug. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen