Isolatie Vledder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vledder? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals de spouw isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je bruikbare informatie over isolatie Vledder. Je komt meer te weten over topics als kieren dichten en condensvorming. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vledder-8381

 • Minder energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Stiller in de woning
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8381
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina zie je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Vledder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vledder kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 960 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Vledder kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Hiermee bespaar je pakweg €750, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we allerlei populaire vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vledder (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame toekomst? Woning Vledder isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Vledder. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4350)
€735
(€6800)
€1060
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€290
(€2050)
€320
(€3600)
Spouwmuur€285
(€1425)
€420
(€2125)
€885
(€3225)
HR++ glas€220
(€2725)
€340
(€3450)
€410
(€4825)
isolatie vledder 8381

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Vledder?

Waarom mijn woning in Vledder isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Vledder een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Vledder. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Vledder wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vledder voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Vledder. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties leiden tot een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen