Isolatie Nijensleek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nijensleek? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Nijensleek. Je kunt denken aan topics als binnenmuren isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nijensleek-8383

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8383
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand achterhaal je de populairste acties om jouw woning in Nijensleek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijensleek kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1925 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nijensleek kost om en nabij de €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op plusminus €910 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Nijensleek (maart 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een energiebewuste samenleving? Woning Nijensleek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de totale kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nijensleek. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3250)
€705
(€5900)
€1170
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€170
(€1550)
€305
(€3350)
Spouwmuur€300
(€1150)
€720
(€2775)
€870
(€3600)
HR++ glas€200
(€2450)
€275
(€3525)
€380
(€5350)
isolatie nijensleek 8383

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Nijensleek?

Waarom mijn woning in Nijensleek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en besparen tot €220 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide acties als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Nijensleek een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Nijensleek. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Nijensleek wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Nijensleek voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Nijensleek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen