Isolatie Frederiksoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Frederiksoord? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Frederiksoord. Denk aan topics als isolatie van verwarmingsbuizen en de groene lening. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-frederiksoord-8382

 • Besparen op energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Minder last van lawaai van straat
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8382
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Frederiksoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Frederiksoord is financieel toegankelijk (al vanaf € 830 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart circa €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Frederiksoord kost ongeveer €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Hiermee bespaar je ongeveer €920 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Frederiksoord (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een bewuste samenleving? Woning Frederiksoord isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Frederiksoord. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€605
(€5800)
€1240
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€260
(€1750)
€350
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1425)
€720
(€2650)
€900
(€3175)
HR++ glas€235
(€2350)
€310
(€3150)
€445
(€5250)
isolatie frederiksoord 8382

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Frederiksoord?

Waarom mijn woning in Frederiksoord isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en geeft een besparing van €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Met behulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Frederiksoord een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Frederiksoord. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Frederiksoord wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Frederiksoord voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Frederiksoord. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen