Isolatie Badhoevedorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Badhoevedorp? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Badhoevedorp. Bijvoorbeeld vraagstukken over naden en kieren dichten en koudebruggen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-badhoevedorp-1171

 • Een fors lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Stiller in de woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check je de meest toegepaste acties om een woning in Badhoevedorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Badhoevedorp is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 790 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €200 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1600 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Badhoevedorp kost om en nabij de €4600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11100. Je profiteert van zo’n €910 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0bestaan er meerdere rendabele vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Badhoevedorp (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een bewuste wereld? Woning Badhoevedorp isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Badhoevedorp. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€775
(€7450)
€970
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€210
(€1900)
€305
(€3000)
Spouwmuur€310
(€1600)
€720
(€2225)
€830
(€3650)
HR++ glas€245
(€2975)
€280
(€3500)
€450
(€4500)
isolatie badhoevedorp 1171

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Badhoevedorp?

Waarom mijn woning in Badhoevedorp isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, dat betekent een winst van 335 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Multimate, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg een kwart van de kosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Badhoevedorp een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Badhoevedorp. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Badhoevedorp wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Badhoevedorp voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Badhoevedorp. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen