Isolatie Rijsenhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rijsenhout? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Rijsenhout. Dit kan gaan om thema’s als de gevel isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rijsenhout-1435

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Snel te plaatsen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1435
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Rijsenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijsenhout is betaalbaar (vanaf ongeveer € 770 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €285 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Rijsenhout kost doorgaans €4650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Het voordeel is grofweg €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we nog een aantal interessante opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijsenhout (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een groenere toekomst? Woning Rijsenhout isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 p/jaar. Op deze pagina ontdek je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rijsenhout. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3600)
€815
(€7250)
€920
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€220
(€2150)
€385
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1575)
€420
(€2625)
€795
(€3500)
HR++ glas€200
(€2275)
€270
(€3075)
€400
(€4550)
isolatie rijsenhout 1435

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Rijsenhout?

Waarom mijn woning in Rijsenhout isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125 en besparen tot €310, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Rijsenhout een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rijsenhout. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rijsenhout wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Rijsenhout voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rijsenhout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen