Isolatie Cruquius

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Cruquius? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties als bijv. plat dak isoleren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Cruquius. We bespreken topics als isolerende raamfolie en schijntocht. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-cruquius-2142

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Geluidswerende werking
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2142
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest interessante onderdelen om een woning in Cruquius te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Cruquius is interessant (vanaf € 970 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €215 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en het resultaat is zo’n €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Cruquius kost ongeveer €4750. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1150. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12200. Het rendement is pakweg €920, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verscheidene alternatieve opties. In het volgende overzicht praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Cruquius (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke samenleving? Woning Cruquius isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Cruquius. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3450)
€835
(€6150)
€950
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€240
(€1700)
€325
(€3550)
Spouwmuur€285
(€1350)
€660
(€2050)
€860
(€3375)
HR++ glas€220
(€2900)
€260
(€3900)
€415
(€4775)
isolatie cruquius 2142

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Cruquius?

Waarom mijn woning in Cruquius isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en geeft een besparing van €225 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 25 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Cruquius extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Cruquius. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Cruquius wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Cruquius voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Cruquius. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen