Isolatie Leimuiderbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Leimuiderbrug? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over isolatie Leimuiderbrug. Je komt meer te weten over zaken als isolatie van platte dak en R-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-leimuiderbrug-2155

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Goed bezig voor het milieu
 • Geluidswerende werking
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2155
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Leimuiderbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Leimuiderbrug is interessant (gemiddeld zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en je bespaart al snel €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leimuiderbrug kost gemiddeld €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Het rendement is pakweg €780 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we meerdere alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Leimuiderbrug (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame samenleving? Woning Leimuiderbrug isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De besparing komt neer op €1050 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Leimuiderbrug. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3650)
€745
(€5950)
€1000
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€260
(€2400)
€335
(€2850)
Spouwmuur€190
(€1350)
€510
(€2075)
€925
(€3050)
HR++ glas€200
(€2175)
€270
(€4100)
€390
(€5125)
isolatie leimuiderbrug 2155

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Leimuiderbrug?

Waarom mijn woning in Leimuiderbrug isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Delta en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en dat bespaart tot €225, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Leimuiderbrug een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Leimuiderbrug. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Leimuiderbrug wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Leimuiderbrug voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Leimuiderbrug. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen