Isolatie Zwaanshoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zwaanshoek? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Zwaanshoek. We gaan aan de slag met zaken als de binnengevel isoleren en R-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zwaanshoek-2136

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Je kunt klein beginnen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2136
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest populaire methodes om een woning in Zwaanshoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zwaanshoek is betaalbaar (al vanaf +/- € 940 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €275 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zwaanshoek kost doorgaans €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €980. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. Daarmee bespaar je circa €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er diverse populaire vormen. Hieronder vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zwaanshoek (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Zwaanshoek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zwaanshoek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4000)
€855
(€6250)
€920
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€290
(€2000)
€330
(€3550)
Spouwmuur€350
(€1450)
€680
(€2100)
€925
(€3075)
HR++ glas€220
(€2750)
€280
(€4075)
€430
(€4500)
isolatie zwaanshoek 2136

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zwaanshoek?

Waarom mijn woning in Zwaanshoek isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Via een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Zwaanshoek een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Zwaanshoek. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Zwaanshoek wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zwaanshoek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Zwaanshoek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen