Isolatie Nieuw-Vennep

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuw-Vennep? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als je spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over isolatie Nieuw-Vennep. Dit gaan om bijvoorbeeld items als tussenwanden isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nieuw-vennep-2151

 • Lagere maandlasten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verantwoorde investering
 • Reductie geluid
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check je de populairste acties om jouw woning in Nieuw-Vennep te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Vennep kan zeer goedkoop (om en nabij de € 910 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Vennep kost doorgaans €4450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Je profiteert van circa €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er verschillende alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuw-Vennep (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een energiezuinige maatschappij? Woning Nieuw-Vennep isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw-Vennep. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€865
(€7150)
€1040
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€220
(€2150)
€300
(€2800)
Spouwmuur€395
(€1325)
€420
(€2650)
€850
(€3625)
HR++ glas€230
(€2225)
€270
(€3575)
€425
(€4575)
isolatie nieuw-vennep 2151

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Nieuw-Vennep?

Waarom mijn woning in Nieuw-Vennep isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Nieuw-Vennep een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nieuw-Vennep. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nieuw-Vennep wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuw-Vennep voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Nieuw-Vennep. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen