Isolatie Schiphol-Rijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Schiphol-Rijk? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel als de schuur isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over isolatie Schiphol-Rijk. Denk aan vraagstukken over isolatie van de zolder en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schiphol-rijk-1119

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1119
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna zie je de meest rendabele acties om jouw woning in Schiphol-Rijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schiphol-Rijk kan erg voordelig (al vanaf +/- € 830 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1975 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schiphol-Rijk kost om en nabij de €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het voordeel is pakweg €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we nog enkele populaire opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schiphol-Rijk (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een duurzame toekomst? Woning Schiphol-Rijk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Schiphol-Rijk. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€755
(€5450)
€1060
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€255
(€1700)
€385
(€3200)
Spouwmuur€335
(€975)
€730
(€2300)
€925
(€3525)
HR++ glas€205
(€2675)
€275
(€3350)
€365
(€4700)
isolatie schiphol-rijk 1119

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schiphol-Rijk?

Waarom mijn woning in Schiphol-Rijk isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en besparen tot €225 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Via opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Schiphol-Rijk extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Schiphol-Rijk. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Schiphol-Rijk wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Via een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Schiphol-Rijk voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Schiphol-Rijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen