Isolatie Beinsdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beinsdorp? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over isolatie Beinsdorp. We gaan aan de slag met items als de spouw isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-beinsdorp-2144

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2144
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website zie je de populairste onderdelen om je woning in Beinsdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beinsdorp is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 980 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beinsdorp kost plusminus €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13000. Dit levert op ong. €810 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verschillende populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Beinsdorp (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Beinsdorp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Beinsdorp. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3150)
€725
(€4600)
€1190
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€255
(€2400)
€395
(€3050)
Spouwmuur€245
(€875)
€420
(€2125)
€795
(€3050)
HR++ glas€245
(€2075)
€320
(€3675)
€395
(€4700)
isolatie beinsdorp 2144

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Beinsdorp?

Waarom mijn woning in Beinsdorp isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Greenchoice of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Beinsdorp een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Beinsdorp. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Beinsdorp wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Beinsdorp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Beinsdorp. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen