Isolatie Boesingheliede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Boesingheliede? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering als buitenmuren isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Boesingheliede. We staan stil bij vraagstukken over de buitengevel isoleren en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-boesingheliede-2143

 • Lagere energienota
 • Een gezond binnenklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2143
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Boesingheliede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Boesingheliede kan zeer goedkoop (om en nabij de € 950 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je bespaart al snel €215 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, folie, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Boesingheliede kost zo’n €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het rendement is om en nabij €860 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog meer interessante uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Boesingheliede (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een energiezuinige gemeenschap? Woning Boesingheliede isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. Dat komt neer op €1275 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Boesingheliede. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€625
(€4500)
€1010
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€200
(€1700)
€300
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1625)
€630
(€2675)
€915
(€3525)
HR++ glas€220
(€2025)
€340
(€4300)
€430
(€5350)
isolatie boesingheliede 2143

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Boesingheliede?

Waarom mijn woning in Boesingheliede isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en besparen tot €300 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Dankzij subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Boesingheliede een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Boesingheliede. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Boesingheliede wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boesingheliede voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Boesingheliede. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabele leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen