Isolatie Zwanenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zwanenburg? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als je dak isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Zwanenburg. Bijvoorbeeld onderwerpen als plat dak isoleren en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zwanenburg-1161

 • Besparen op energienota
 • Een gezond binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Tevens geluidsisolatie
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1161
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste acties om een woning in Zwanenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwanenburg is betaalbaar (vanaf ongeveer € 820 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1725 en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zwanenburg kost +/- €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Daarmee bespaar je ongeveer €920 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog een aantal vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zwanenburg (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een groenere maatschappij? Woning Zwanenburg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 p/jaar. Onderstaand bekijk je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zwanenburg. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4000)
€835
(€6150)
€910
(€8200)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€215
(€1750)
€310
(€3050)
Spouwmuur€315
(€1575)
€670
(€2375)
€875
(€3350)
HR++ glas€205
(€1850)
€265
(€4125)
€355
(€4550)
isolatie zwanenburg 1161

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Zwanenburg?

Waarom mijn woning in Zwanenburg isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat bespaart tot €305 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Mede door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Zwanenburg een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Zwanenburg. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Zwanenburg wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zwanenburg voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Zwanenburg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen