Isolatie Burgerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Burgerveen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen als bodemisolatie of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Burgerveen. Je leest uitvoerig over vraagstukken over spouwmuren isoleren en koudeval. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-burgerveen-2154

 • Lagere stookkosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2154
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje zie je de populairste toepassingen om jouw woning in Burgerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Burgerveen is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 860 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €260 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Burgerveen kost je zo’n €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het rendement is pakweg €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere rendabele oplossingen. Hieronder beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Burgerveen (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Burgerveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Burgerveen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3900)
€655
(€7100)
€940
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€205
(€1650)
€380
(€3100)
Spouwmuur€265
(€1175)
€570
(€2625)
€840
(€3100)
HR++ glas€195
(€2600)
€260
(€3200)
€375
(€4425)
isolatie burgerveen 2154

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Burgerveen?

Waarom mijn woning in Burgerveen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375, dat betekent een winst van 335 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Hubo, Formido, Multimate, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de kosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Burgerveen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Burgerveen. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Burgerveen wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Burgerveen voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Burgerveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen