Isolatie Lisserbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lisserbroek? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de vloer isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je belangrijke informatie over isolatie Lisserbroek. We staan stil bij zaken als verwarmingsbuizen isoleren en glaswol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lisserbroek-2165

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Aangenamer wonen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Voor iedere portemonnee
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2165
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Lisserbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lisserbroek kan zeer goedkoop (ongeveer € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1750 en de winst ligt rond de €235 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lisserbroek kost plusminus €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13200. Het voordeel is circa €810 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we allerlei alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Lisserbroek (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere toekomst? Woning Lisserbroek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per jaar. Hierna check je de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lisserbroek. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€655
(€7250)
€1020
(€9750)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€185
(€1800)
€380
(€2700)
Spouwmuur€345
(€1550)
€700
(€2450)
€815
(€3075)
HR++ glas€210
(€2575)
€325
(€3975)
€445
(€5350)
isolatie lisserbroek 2165

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Lisserbroek?

Waarom mijn woning in Lisserbroek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en geeft een besparing van €300, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Multimate, Hornbach, Formido, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Met hulp van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Lisserbroek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Lisserbroek. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Lisserbroek wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Lisserbroek voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Lisserbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen