Isolatie Oude Meer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oude Meer? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als bijv. isolatie van de vloer of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Oude Meer. We staan stil bij items als isolatie van binnenmuren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oude-meer-1438

 • Besparen op energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1438
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Oude Meer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oude Meer is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 750 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €285 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oude Meer kost doorgaans €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Daarmee bespaar je grofweg €800 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we nog een aantal interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oude Meer (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een energiezuinige maatschappij? Woning Oude Meer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. Dat komt neer op €875 (jaarlijks). Hierna calculeren we de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oude Meer. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€805
(€7050)
€1140
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€290
(€1700)
€345
(€2850)
Spouwmuur€340
(€1650)
€750
(€2450)
€905
(€3375)
HR++ glas€195
(€2000)
€290
(€3700)
€415
(€4750)
isolatie oude-meer 1438

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oude Meer?

Waarom mijn woning in Oude Meer isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725, dat betekent een winst van 230 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door te profiteren van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oude Meer een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Oude Meer. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oude Meer wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Oude Meer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Oude Meer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen