Isolatie Vijfhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vijfhuizen? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. vloerisolatie of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Vijfhuizen. Dit kan gaan om items als isolatie van verwarmingsbuizen en spouwanker. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vijfhuizen-2141

 • Minder energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Brandbeschermend
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2141
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna zie je de meest rendabele acties om een woning in Vijfhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vijfhuizen is financieel toegankelijk (om en nabij de € 810 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1900 en het bespaart circa €250 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vijfhuizen kost ongeveer €5200. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. De besparing loopt op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12900. Hiermee bespaar je plusminus €900 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vijfhuizen (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een groenere samenleving? Woning Vijfhuizen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Hierna tref je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Vijfhuizen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€765
(€7350)
€1190
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€250
(€2400)
€310
(€3000)
Spouwmuur€310
(€1650)
€630
(€2500)
€840
(€3175)
HR++ glas€200
(€2225)
€305
(€3450)
€365
(€5175)
isolatie vijfhuizen 2141

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Vijfhuizen?

Waarom mijn woning in Vijfhuizen isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij een kwart van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Vijfhuizen een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Vijfhuizen. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vijfhuizen wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Vijfhuizen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Vijfhuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen