Isolatie Abbenes

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Abbenes? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je waardevolle informatie over isolatie Abbenes. Denk aan topics als de gevel isoleren en cellulose isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-abbenes-2157

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder storende geluiden
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2157
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Abbenes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Abbenes is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 940 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven bedragen zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Abbenes kost je zo’n €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11700. Je profiteert van om en nabij €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we nog een aantal interessante alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Abbenes (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Abbenes isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2475 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 p/jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Abbenes. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3050)
€645
(€7250)
€1130
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€185
(€2100)
€355
(€2750)
Spouwmuur€280
(€1625)
€610
(€2400)
€855
(€3500)
HR++ glas€235
(€2250)
€315
(€3625)
€405
(€4775)
isolatie abbenes 2157

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Abbenes?

Waarom mijn woning in Abbenes isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat levert gemiddeld op €225 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende projecten als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa een kwart van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Abbenes extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Abbenes. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Abbenes wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Abbenes voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Abbenes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen