Isolatie Buitenkaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Buitenkaag? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering als isolatie van buitenmuren en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Buitenkaag. Dit kan gaan om topics als muren isoleren en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-buitenkaag-2158

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2158
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Buitenkaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Buitenkaag is betaalbaar (vanaf plusminus € 780 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €200 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Buitenkaag kost je zo’n €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Hiermee bespaar je ongeveer €890 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er nog enkele mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Buitenkaag (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een groenere gemeenschap? Woning Buitenkaag isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 p/jaar. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Buitenkaag. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€875
(€6000)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€175
(€1600)
€355
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1225)
€690
(€2025)
€865
(€3675)
HR++ glas€250
(€1825)
€310
(€3525)
€400
(€4575)
isolatie buitenkaag 2158

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Buitenkaag?

Waarom mijn woning in Buitenkaag isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en dat bespaart tot €240 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Buitenkaag een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Buitenkaag. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Buitenkaag wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Buitenkaag voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Buitenkaag. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen