Isolatie Hoofddorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hoofddorp? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen zoals isolatie van platte dak of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Hoofddorp. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hoofddorp-2131

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2131
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Hoofddorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoofddorp is interessant (vanaf zo’n € 760 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Hoofddorp kost ongeveer €5150. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is zo’n €820 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog enkele populaire alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoofddorp (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Hoofddorp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 p/jaar. Hierna vind je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoofddorp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3800)
€705
(€6050)
€910
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€230
(€2200)
€400
(€3550)
Spouwmuur€240
(€1275)
€740
(€2550)
€785
(€3400)
HR++ glas€195
(€2550)
€260
(€4050)
€350
(€5375)
isolatie hoofddorp 2131

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hoofddorp?

Waarom mijn woning in Hoofddorp isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675 en dat bespaart tot €350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Via een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hoofddorp een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hoofddorp. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Hoofddorp wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Hoofddorp voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hoofddorp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen