Isolatie Schiphol

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schiphol? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de spouwmuur en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Schiphol. We zoomen in op onderwerpen als schuimstrips en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-schiphol-1118

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1118
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Schiphol te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Schiphol is aantrekkelijk (om en nabij de € 800 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Schiphol kost om en nabij de €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Dit levert op grofweg €790 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we verschillende interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Schiphol (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Woning Schiphol isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per 12 maanden. Hierna bekijk je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Schiphol. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3250)
€695
(€6300)
€1140
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€275
(€2000)
€390
(€3150)
Spouwmuur€365
(€1550)
€420
(€1950)
€785
(€3225)
HR++ glas€225
(€2625)
€330
(€4150)
€430
(€4950)
isolatie schiphol 1118

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Schiphol?

Waarom mijn woning in Schiphol isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Energiedirect of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, dat betekent een winst van 345 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Schiphol een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Schiphol. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Schiphol wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Schiphol voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Schiphol. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen