Isolatie Weteringbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Weteringbrug? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de garage isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Weteringbrug. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van de vloer en subsidie Isolatie juni 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-weteringbrug-2156

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor elk budget
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2156
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de meest populaire onderdelen om jullie woning in Weteringbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Weteringbrug is financieel toegankelijk (al vanaf € 980 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €1825 en de besparing loopt op tot €265, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Weteringbrug kost om en nabij de €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1030. De besparing loopt op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13400. Het voordeel is zo’n €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog een aantal interessante alternatieven. Hieronder behandelen we de populairste oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Weteringbrug (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Weteringbrug isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Weteringbrug. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€825
(€5700)
€1100
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€290
(€1800)
€355
(€2800)
Spouwmuur€295
(€1375)
€430
(€2350)
€875
(€3100)
HR++ glas€220
(€2525)
€310
(€3025)
€395
(€5025)
isolatie weteringbrug 2156

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

FAQ voor de isolatiespecialist in Weteringbrug?

Waarom mijn woning in Weteringbrug isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Formido, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Weteringbrug een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Weteringbrug. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Weteringbrug wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Weteringbrug voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Weteringbrug. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen