Isolatie Aalsmeerderbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Aalsmeerderbrug? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel en radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Aalsmeerderbrug. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtprofielen en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-aalsmeerderbrug-1436

 • Lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Aalsmeerderbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Aalsmeerderbrug is voordeling (rond de € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Aalsmeerderbrug kost zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1050. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het voordeel is zo’n €910 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog meer interessante opties. Hierna beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Aalsmeerderbrug (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Aalsmeerderbrug isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Aalsmeerderbrug. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€705
(€7450)
€1240
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€205
(€2150)
€325
(€3500)
Spouwmuur€320
(€775)
€610
(€2350)
€930
(€3200)
HR++ glas€220
(€2125)
€340
(€4175)
€435
(€4550)
isolatie aalsmeerderbrug 1436

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ voor de isolatiespecialist in Aalsmeerderbrug?

Waarom mijn woning in Aalsmeerderbrug isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en besparen tot €345 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Aalsmeerderbrug een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Aalsmeerderbrug. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Aalsmeerderbrug wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Aalsmeerderbrug voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Aalsmeerderbrug. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen