Isolatie Regio Utrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Utrecht? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van binnenmuren of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Utrecht. Bijvoorbeeld topics als bodemisolatie en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-utrecht-utrecht

  • Bespaar tot wel €450 per jaar
  • Temperatuur in eigen hand
  • Beperkte CO-2 uitstoot
  • Weinig last van geluid
  • Minder last van stijgende energieprijzen

Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek je de meest populaire methodes om jullie woning in Utrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Utrecht is aantrekkelijk beginnend bij € 840 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €1850 en het bespaart circa €225 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, glaswol, icynene, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Utrecht kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Dit levert op ong. €910 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zien we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

  • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
  • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
  • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
  • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
  • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk alle mogelijkheden in de regio Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist.