Isolatie Utrechtse Heuvelrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Utrechtse Heuvelrug? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals plat dak isoleren en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Utrechtse Heuvelrug. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-utrechtse-heuvelrug-3959

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Ook geluidswerend
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind je de meest interessante acties om een woning in Utrechtse Heuvelrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Utrechtse Heuvelrug is voordeling (al vanaf € 980 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, prijzen december 2021).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1875 en je bespaart al snel €190 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, folie, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Utrechtse Heuvelrug kost +/- €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Het voordeel is grofweg €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog meer mogelijke werkzaamheden. Hierna bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Utrechtse Heuvelrug (december 2021)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Utrechtse Heuvelrug isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Utrechtse Heuvelrug. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€635
(€6600)
€1230
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€285
(€2250)
€360
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1350)
€680
(€2650)
€930
(€3450)
HR++ glas€195
(€2475)
€305
(€3925)
€450
(€5225)
isolatie utrechtse-heuvelrug 3959

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Utrechtse Heuvelrug?

Waarom mijn woning in Utrechtse Heuvelrug isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Energiedirect en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Door de ondersteuning van subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Utrechtse Heuvelrug extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het is duidelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Utrechtse Heuvelrug. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Utrechtse Heuvelrug wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Utrechtse Heuvelrug voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Utrechtse Heuvelrug. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente