Isolatie Wijk bij Duurstede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wijk bij Duurstede? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Wijk bij Duurstede. We bespreken vraagstukken over isolatie van de schuur en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wijk-bij-duurstede-3961

 • Lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Milieubewuste keuze
 • Weinig last van geluid
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3961
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl vind jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Wijk bij Duurstede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijk bij Duurstede is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 960 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wijk bij Duurstede kost ongeveer €5150. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1080. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Je profiteert van pakweg €940, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we nog enkele alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wijk bij Duurstede (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere wereld? Woning Wijk bij Duurstede isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wijk bij Duurstede. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€655
(€5200)
€1050
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€255
(€1700)
€370
(€3400)
Spouwmuur€360
(€1400)
€450
(€2400)
€910
(€3250)
HR++ glas€250
(€2275)
€325
(€3200)
€440
(€5150)
isolatie wijk-bij-duurstede 3961

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wijk bij Duurstede?

Waarom mijn woning in Wijk bij Duurstede isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en geeft een besparing van €220 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijk bij Duurstede

Dankzij een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Wijk bij Duurstede een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.wijkbijduurstede.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Wijk bij Duurstede
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Wijk bij Duurstede. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Wijk bij Duurstede wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wijk bij Duurstede voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Wijk bij Duurstede. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen