Isolatie Stichtse Vecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stichtse Vecht? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als gevelisolatie en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Stichtse Vecht. Bijvoorbeeld onderwerpen als verwarmingsbuizen isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-stichtse-vecht-3633

 • Flinke besparing
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Ook akoestische isolatie
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Stichtse Vecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stichtse Vecht is goed te betalen beginnend bij € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 (jaarlijkst, prijzen oktober 2023).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1875 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Stichtse Vecht kost zo’n €5050. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. De winst is plusminus €980, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog enkele mogelijke alternatieven. Hierna praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Stichtse Vecht (oktober 2023)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Stichtse Vecht isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat is dus al gauw €1100 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Stichtse Vecht. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€625
(€6550)
€960
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€210
(€2250)
€350
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1075)
€440
(€2200)
€845
(€3225)
HR++ glas€215
(€2175)
€325
(€3800)
€415
(€4900)
isolatie stichtse-vecht 3633

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Stichtse Vecht?

Waarom mijn woning in Stichtse Vecht isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en dat levert gemiddeld op €210 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Met hulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Stichtse Vecht een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Stichtse Vecht. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Stichtse Vecht wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Stichtse Vecht voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Stichtse Vecht. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen